Hoppa till sidans innehåll

Brottningen jublar över fortsatt OS status

11 SEP 2013 11:33
Brottningen jublar över fortsatt OS-status

2013-09-09 09:20
Brottningen kvarstår som olympisk idrottsgren! Se jublet som följde när beslutet meddelades i söndags under IOK:s session i Buenos Aires.
Omröstningen om vilken sport som skulle ta den 28:e och sista platsen till OS 2020 blev en jordskredsseger för brottningen som fick 49 röster att jämföra med 24 för baseball/softball och 22 för squash.

När jublet hade lagt sig förklarade bland andra FILA:s nya president Nenad Lalovic att de ändringar som gjorts ändå bara är början och att brottningen ska fortsätta att moderniseras.

  • Skapad: 11 SEP 2013 11:33

 

Brottning tjänstemän och idrottare som representerar sin sport på den 125 IOC session i Buenos Aires hälsade glatt dagens införandet av brottning som en extra idrott på OS-programmet för olympiska sommarspelen 2020 och 2024 av den fulla IOC medlemskap. De andra två sporter i jakten på en öppen plats var baseball / softball och squash.

Adressering IOK-ledamöterna, sade ordföranden för International Federation of Associated Brottning Styles (FILA), Nenad Lalovic,: "Med denna omröstning har du visat att de åtgärder vi har vidtagit för att förbättra vår sport har gjort en skillnad. Jag försäkrar er alla om att vår modernisering kommer inte att sluta nu. Vi kommer att fortsätta att sträva efter att vara den bästa partnern till den olympiska rörelsen som vi kan vara. "

Brottning är en av de viktigaste sporter på OS-programmet fram till Rio 2016, men inte förekom i IOK direktionens förslag om de 25 viktigaste sport för 2020 olympiska programmet, som man enades om vid mötet innan beslut om ytterligare idrott .

Under de senaste månaderna har brottning genomgått stora förändringar, däribland nya regler och en bättre sport presentation för att locka fler åskådare och en yngre publik. Dessutom har FILA förbättrats nyligen sin förvaltning genom att integrera fler idrottsmän och kvinnor i beslutsfattande positioner och genom att öka antalet sina provisioner. Kommentera på alla de förändringar FILA har genomförts under de senaste månaderna, sade Lalovic: "Vi gjorde allt vi kunde. Vi ändrade vår sport, vårt förbund, och vi förberett en bra presentation. Brottning är inte en ny sport, men det brottning som vi presenterar nu är ny brottning. "

Daniel Igali, en olympisk guldmedaljör för Kanada i 2000 Olympiska spelen i Sydney och en del av FILA: s delegation fram till IOK Session, sade: "Wrestling förvandlat mig och är nu förvandlas." Argumentera att ungdomar skulle ha mindre intresse för brottning bör sporten inte längre ingå i de olympiska spelen, sade Igali: "Jag skulle inte ha haft samma nitiska passion för brottning det om inte för de olympiska spelen. Vi kommer att bygga en bättre sport för unga barn. "Skribent: Magnus Nyström
E-post: This is a mailto link

 

Nu Träningen igång Hösten 2021

 

Träningstider:

Mellangrupp

Torsdagar

17:30-18:30

Tävlingsgruppen

Tisdag 18:00 - 20:00 

Torsdag 18:30 - 20:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borås BK - Brottning
box 1151
50111 Borås

Besöksadress:
bocksjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033106876
E-post: bbk@borasbrottarklub...

Se all info