Hoppa till sidans innehåll

Reflektioner från en pressfotograf

25 AUG 2012 19:04

EN KVÄLL SOM PRESSFOTOGRAF
Ibland hoppar jag in som fotograf på Borås Tidning. En snabb titt på listan över kvällsfotouppdrag löd brottning, dansskola, Schymandebatt och basket.

  • Skapad: 25 AUG 2012 19:04

brottning3_sv_wbrottningsenkat4_sv_wbtitidningen_brottning_wbrottningsenkat2_sv_w-1 

 

Och allt hände såklart nästan samtidigt. Det gällde att jobba snabbt och hålla huvudet kallt för att ro i land det hela. Fanns inte direkt utrymme till att fördjupa sig i nåt men fick ändå den där lilla kicken av att mitt jobb kan bjuda på sådana där hastiga studiebesök i olika parallella verkligheter. Ett snitt av vad som händer samma kväll i samma mellanstora svenska stad liksom.
Tänkte ni skulle få se både hur det blev i tidningen och ett litet urval av bilder jag nu i efterhand själv kände för att plocka ut och göra svartvita.


Borås Brottarklubb behövde fler unga aktiva brottare och barnen på Hässleholmen var i behov av en ny aktivitet. Om inte barnen kommer till den centrala sporthallen får träningen komma till dem istället. Vi fick vara med under ett träningspass i deras skolas gympasal och veta mer om denna lyckade satsning som sammanför studier, sport och integration.

Den här killen hängde efter mig hela tiden och ville absolut att jag skulle ta en bild på hans medaljer. När vi gjorde en enkät med några av barnen fick han chansen. På frågan om vad som är det roligaste med brottning svarade Farsid, 8 år, att de är att gå matcher. Han har gått fyra stycken och vunnit tre guldmedaljer. Och redan lärt sig att posa stenhårt.

Davod har anställts på skolan för att fungera som både fritidsledare och brottningstränare tre kvällar i veckan. Eftersom han även hjälper killarna med läxorna och känner deras föräldrar har han stor förståelse för deras situation.

Arjonit, 10 år, gillar att han får lära sig nya grepp och att våga.

 

brottning6_sv_w

Skribent: Magnus Nyström

 

Nu Träningen igång Hösten 2021

 

Träningstider:

Mellangrupp

Torsdagar

17:30-18:30

Tävlingsgruppen

Tisdag 18:00 - 20:00 

Torsdag 18:30 - 20:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borås BK - Brottning
box 1151
50111 Borås

Besöksadress:
bocksjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033106876
E-post: bbk@borasbrottarklub...

Se all info