Hoppa till sidans innehåll

Svenska Brottningsförbundets Teknikmärke

23 NOV 2012 08:00
Det finns möjligheter för tränare ansvariga för barn/nybörjarträning i klubben att lägga upp träningen i olika kunskapsnivåer. Eftre genomförd uppvisning erhåller brottarne ett teknikmärke.


  • Skapad: 23 NOV 2012 08:00

Märkestagning och bedömning

 

kriterier för teknikmärke

 

Teknikmärket delas ut för att stimulera och öka motivationen för brottningsträningen. Ungdomarna kan bara göra proven under träningstid. Kraven för att erövra de olika valörerna brons, silver och guld har anpassats till en vanlig träningsmetodik och svårighets-graden stegras ju högre valören blir.

 

En ansvarig ledare i klubben kontrollerar att de stipulerade kraven uppfylls. När det gäller brottningsgreppen är det fritt för brottaren att välja greppen i fristil eller i grekisk romersk stil. (Märkena ser dock likadana ut för bägge stilar.) Den ansvarige ledaren avgör om greppet blir godkänt. Greppen kan utföras i många olika varianter. Det viktigaste är att de utförs på ett sätt som fungerar bra för respektive brottare.

 

Greppet som står angivet vid varje valör skall utföras i valfri stil. Greppen skall utföras med förståelse, tekniken avgör resp tränare. Teknikmärket erövras efter uppfyllda krav oavsett tidsaspekten. Med fördel kan man dela ut teknikmärke efter säsongen, då man ser att hela gruppen klarar av övningarna och greppen.

Skribent: Magnus Nyström

 

Nu Träningen igång Hösten 2021

 

Träningstider:

Mellangrupp

Torsdagar

17:30-18:30

Tävlingsgruppen

Tisdag 18:00 - 20:00 

Torsdag 18:30 - 20:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Borås BK - Brottning
box 1151
50111 Borås

Besöksadress:
bocksjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033106876
E-post: bbk@borasbrottarklub...

Se all info